Cheapuino

En billig, simpel udgave af et Atmel-devboard med mulighed for at bruge almindelige protoboards som shields.

Cheapuino Rev1 parts Cheapuino Rev1

Dette projekt er i første omgang lavet for at gennemgå processen med at designe et kredsløb i KiCAD, få lavet PCB'en hos IteadStudio og samle boardet til noget, der rent faktisk virkede.

Jeg er kommet så langt som at det gør det! I hvert fald virker blink-eksemplet fra Arduino.

Det har den fordel ift en almindelig Arduino at den udnytter den interne 8 MHz oscillator i Atmega-chippen, og derfor bruger færre komponenter, og kan køre med lavere (3.3V) spænding (og vist også strømforbrug, men det har ikke målt). Det betyder at man kan bruge 3.3V-udstyr uden level-shiftere. For mit vedkommende er det et Nokia 3310-display, der var motivationen. Derudover er afstanden mellem pin-headers holdt på et 0.1"-grid, og med 1.7" afstand, sådan at jeg kan bruge min enorme stak af 7x5cm hulprint "som protoshields". (Det er selvfølgelig også en ulempe, da man ikke kan anvende shields i standardstørrelse, ligesom at boardet ikke kan levere 5V).

Der er kun én SMD-del, nemlig spændingsregulatoren, resten er simpel at lodde. (Hvis man ville lave en begynder-workshop, så kunne man forlodde spændingsregulatoren).

Den første prototype er lavet uden programmeringsheader, og med en genbrugs-regulator fra en gammel harddisk-controller, da jeg har endnu ikke har modtaget disse med posten. De skulle dog være på vej.

Hvis nogen vil have et kit, så få fat i mig, så finder vi ud af noget :-) Prisen er ca en 50'er 35,-, men jeg er fint åben for andre løsninger.

Materialer

Filer

KiCAD projekt-filer

Gerber-filer

Kredsløbsdiagram

Guide til at samle (på engelsk)

Comments

comments powered by Disqus